HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
LMI Nederland Blog

De boze leider

Een medewerker op de werkvloer kijkt even niet uit en stoot een stapel kwetsbare producten om. Vanuit het kantoor ziet zijn leidinggevende, de eigenaar, het gebeuren en hij stormt zijn kantoor uit om de medewerker de les te lezen…
Gepost door LMI Nederland op 19 Januari 2017 12:09:10
Bookmark and Share

Tags: 2017, Algemeen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Management, Persoonlijk Leiderschap
Ik was er getuige van nadat deze leidinggevende als mogelijke nieuwe klant was aangedragen. Dit was zeker een mooi punt om in een ontwikkeltraject mee te nemen.

LMI Blog De boze leider
We zijn allemaal weleens boos
Boosheid is een volstrekt natuurlijke emotie. Het omvat onder andere ook stress, vernedering, jaloersheid, stilzwijgen, hevige discussie, frustratie, negativiteit, rebellie, kortaf zijn en koppigheid. En juist omdat we door boos te zijn veel energie loslaten veroorzaakt boosheid vaak materiële en immateriële schade; het komt onze relaties niet ten goede. Wel jammer, want we bedoelen het allemaal zo goed! 

Waarom zijn we boos? 
Boosheid ontstaat simpelweg doordat dingen niet gaan zoals we willen. Vaak onderdrukken we het gevoel van boosheid, ook omdat boos worden sociaal (en zeker op de werkplek) ongewenst is. Al deze onderdrukte gevoelens hopen echter wel op totdat op een bepaald moment de bekende ‘druppel’ de bom laat barsten. Die druppel kan een heel onschuldig iets of iemand zijn. 

Als je merkt dat je boos (gefrustreerd, gestrest, kortaf, o.i.d.) bent heeft het dus niet zoveel zin om te gaan bedenken waardoor het komt; waarschijnlijk hebben veel dingen in het verleden eraan bijgedragen. 

Hoe kun je hiermee het beste omgaan? 
De energie van de onderdrukte gevoelens zitten in je lichaam als lucht in een drukvat. Om een explosie te voorkomen helpt het om 
  • je te realiseren dat niet alles gaat zoals jij het wilt en alle negatieve gebeurtenissen zo snel mogelijk van je af te zetten. Dat vergt een mentale ontwikkeling naar meer positief denken. (Let op: Echt positief denken doe je zonder erbij na te denken!) 
  • de energie achter je boosheid in te zetten om constructieve dingen te doen; dingen die nodig even moeten gebeuren en waar je zo vaart achter zet. Dat is ook de natuurlijke bedoeling van boosheid als emotie: hindernissen gemakkelijker kunnen nemen. Niet voor niets hoor je regelmatig “Als ik me even kwaad maak dan is het zo gebeurd.” Sporten kan overigens ook zo’n constructieve actie zijn (waarbij je dan natuurlijk wel moet uitkijken dat dit voor jezelf of anderen niet destructief uitpakt). 
De bovengenoemde leidinggevende heeft overigens een LMI Effectief Persoonlijk Leiderschap ontwikkelprogramma doorlopen, waarna hij zijn medewerkers constructief hielp wanneer er soms eens iets misging. Als vanzelf ging het vervolgens steeds minder vaak mis! :-)

Mijn vraag: Wanneer was jij het laatst, thuis of op je werk, boos en hoe ging je daarmee om?

Graag tot de volgende blog,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

Blogitem heeft 1 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Hoe zorg ik dat ik minder werk?

Enige tijd geleden gaf een topmanager bij een klant mij aan dat hij een normale werkweek wilde, want hij maakte werkweken van zo’n 70 uur. Dat was zijn uitdaging terwijl hij het LMI Effectieve Persoonlijke Productiviteit (EPP) programma doorliep. Misschien wil jij dat ook wel, dus
Gepost door LMI Nederland op 08 augustus 2016 13:37:05
Bookmark and Share

Tags: 2016, Algemeen, Doelen stellen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Management, Management Skills, Persoonlijk Leiderschap, Time Management
Hoe pak je dat dan aan?

LMI Blog Minder werken
  1. Krijg je doel scherp: Hoeveel wil je minder werken en waarom? Wat ga je doen in de tijd die je straks niet meer werkt?

  2. Besluit of je je werk nog wel leuk vindt, of dat je liever een (iets) andere job zou vervullen. Dit betekent niet direct dat dat dan een minder drukke baan zou moeten zijn, maar als je je werk leuk vindt dan voelt het direct al minder druk.

  3. Vervolgens is het zaak dat je een andere kijk krijgt op je werk, waardoor je anders en slimmer gaat werken. Word je bewust van hoe je (onbewust) tegen dingen aankijkt, besluiten neemt en dingen doet. Daar zijn praktische methodes en oefeningen voor die je zonder dat het veel tijd kost in de dagelijkse praktijk kunt meenemen. Dat zijn er helaas teveel om hier te behandelen. Daarom enkele voorbeelden:

    • Zorg dat je een overzicht hebt van wat er moet gebeuren en werk daar doelgericht naar toe. Werk met een actiepuntenlijst met duidelijke prioriteiten.

    • Vaak wordt 80% van het resultaat geboekt in 20% van de tijd! Bepaal welke activiteiten daarvoor zorgen en ga er meer van doen; schrap of delegeer activiteiten die onvoldoende bijdragen. Werk bewust aan de ontwikkeling van jezelf en anderen. Zorg dat je stapje-voor-stapje in de praktijk steeds beter wordt.

  4. Daarna is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat je voor je gevoel nog steeds teveel werkt omdat er gewoon structureel teveel moet gebeuren. Wellicht is het dan handig om de taken op het werk anders te verdelen of misschien zelfs een nieuwe kracht in te huren. Niemand is erbij gebaat als je overspannen thuis komt te zitten!
Overigens heeft bovengenoemde EPP-deelnemer het voor elkaar gekregen dat hij zijn wekelijkse werk in ongeveer 50 uur af kreeg. Dat voelde voor hem goed, maar ook voor zijn werkgever. Een andere werkgever berekende laatst het rendement in geld en kwam uit op 52% in het eerste jaar. In onze ervaring pakt minder werken op deze manier voor alle partijen vrijwel altijd positief uit; reden om dit waar nodig zeker te overwegen.

Mijn vraag aan jou luidt deze week: Hoe goed voel jij je, als je eerlijk bent, bij het aantal uren dat je wekelijks werkt?

Graag tot de volgende blog,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Het 7-dagen attitudedieet

In de blog van vorige week heb ik aangegeven dat, als je positiever wilt gaan denken, er vele wegen zijn die naar Rome leiden. Deze week een nieuwe weg: Het 7-dagen attitudedieet!
Gepost door LMI Nederland op 23 maart 2016 23:21:15
Bookmark and Share

Tags: 2016, Algemeen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Leiderschap Stimuleren, Management, Management Skills, Persoonlijk Leiderschap
Schrijf de volgende zeven opdrachten elk op een kaartje waarvan je er elke dag één bij je draagt. Gebruik wekelijks elke weekdag een andere opdracht. Denk en werk gedurende de dag aan die opdracht.

LMI Blog Het 7-dagen attitudedieet
Dag 1: Voed je geest
Voed je geest bewust met positieve invoer. Lees inspirerende verhalen van mensen die moeilijke omstandigheden hebben overwonnen. Beluister motiverende geluidsopnamen. Vijftien minuten van deze invoer geven je week een prima start. 

Dag 2: Zie al het goede om je heen
Open je geest voor al het goede dat om je heen gebeurt. Neem de tijd om het te zien en te waarderen. Noteer minimaal 20 goede dingen die je op dag 2 zijn overkomen. Schrijf alles op, ook de kleinste dingen zoals bijvoorbeeld een vrolijk “goedemorgen” van een onbekende op straat. 

Dag 3: Wees dankbaar
Dankbaarheid maakt je vrolijker en bouwt relaties. Dus bedenk waarvoor je dankbaar bent en bedank mensen in woord, gebaar of gedachten. Dankbaar zijn is een van de beste dingen die je voor jezelf en je naasten kunt doen. 

Dag 4: Denk positief over jezelf
Praat positief tegen jezelf (en dat mag ook in gedachten ). Zeg dingen als “Ik ben blij met mezelf”, “ik geloof in mezelf” of “Ik kan het!”. Zeg het jezelf talloze keren gedurende de dag. Hoe vaker je dit tegen jezelf zegt des temeer je het zult voelen, geloven en zijn. 

Dag 5: Praat alleen positief 
Leg jezelf de discipline op om alleen maar positief te praten, ten minste één dag elke week. Doe wat je kunt om over alles optimistisch te praten: Over je werk, je klanten, je manager, je kinderen, je gezondheid en je toekomst. Zoek iets dat je leuk vindt en maak er een opmerking over. Schrap alle negatieve opmerkingen uit je gesprekken. Misschien is dit wel het moeilijkste wat je ooit doet maar het geeft je de controle over je attitude. 

Dag 6: Doe positieve dingen voor anderen 
Doe dit regelmatig, maar met name op deze zesde dieetdag. Hiervan krijg je zo’n goed gevoel dat je stress er enorm door vermindert. Als je anderen helpt geeft je dit een gevoel van warmte en energie dat nog lang blijft hangen. 

Dag 7: Probeer iets nieuws
Sleur doodt optimisme. Als je je geest en lichaam niet af en toe op een andere manier gebruikt word je sneller oud en negatief. Dus probeer op de zevende dag iets nieuws: Ga naar een museum. Spreek een onbekende aan. Rijd een andere route. Het zal je verbazen hoe vrolijk je hiervan wordt! 

Mijn vraag aan jou deze week: Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

Graag tot volgende week,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Hoe ontwikkel je positief denken?

De kracht van positief denken wordt alom geroemd. De voordelen van positief denken zijn duidelijk: Je voelt je prettiger en ook anderen hebben je graag om zich heen en zijn (eerder) bereid om iets voor je te doen. Zo trek je ook positieve resultaten aan.
Gepost door LMI Nederland op 23 maart 2016 23:04:02
Bookmark and Share

Tags: 2016, Algemeen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Leiderschap Stimuleren, Management, Management Skills, Persoonlijk Leiderschap
Verschillende niveaus
Vorige week heb je in mijn blog kunnen lezen dat er diverse niveaus van positief denken zijn. Het niveau waarop je denkt geeft aan hoe ontwikkeld je bent; hoe meer je ontwikkeld bent, hoe positiever je denkt. Deels is dit bij geboorte al bepaald en daarna kun je het zelf verder ontwikkelen of teniet (laten) doen. Personen en omstandigheden zijn daarbij ook van belang. Positief denken wordt bepaald door wat je BENT en niet om wat je hebt of doet!

LMI Blog Hoe ontwikkel je positief denken
Concrete ontwikkelstappen
Er zijn, ook in dit geval, vele wegen die naar Rome leiden. Bepaalde wegen zijn sneller of beter te bereizen. Wat comfortabel reist hangt met name af van wat voor jou passend of comfortabel voelt. Deze en volgende week zal ik er twee bespreken.

Loslaten
Van nature dacht ik zelf gelukkig al redelijk positief, maar het kan altijd beter, toch? De methode die ik zelf nu continu gebruik is die van ‘loslaten’. De onderliggende gedachte is dat je je aan van alles en nog wat hecht: Aan je ideeën, aan je werk, aan je hobbies, aan je auto, aan geliefden, etcetera. De kunst van het ‘loslaten’ is dan om ervoor te zorgen dat je er niet (krampachtig) aan vasthoudt, maar het accepteert en waardeert om wat het IS. Daardoor neemt stress af, zit je lekkerder in je vel en denk je steeds positiever.

Een voorbeeld
Een jongen wil verkering met een meisje. In plaats van hiervan een ‘heilig moeten’ te maken denkt hij “Het is mooi als het gebeurt, maar als het niet gebeurt is ze nog steeds heel lief”. Zo laat hij het los, vergroot zijn kansen, en bespaart zichzelf veel stress. 

Het gaat te ver om de techniek van het loslaten volledig in deze blog te beschrijven. Een boek dat dit uitstekend beschrijft is het het boek “Letting Go” door dr. David Hawkins. Helaas is dit alleen Engelstalig verkrijgbaar, maar wel ook als audioboek. 

Mijn vraag van de week: Waaraan houd jij zoveel vast dat je het beter kunt loslaten?

Graag tot volgende week,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Effectieve Meetings plannen en houden

Vergaderingen worden in meer dan 50% van de gevallen ervaren als pure tijdverspilling. Dat kan effectiever!
Gepost door LMI Nederland op 11 augustus 2014 21:58:54
Bookmark and Share

Tags: Effectief Vergaderen, Leiderschap Ontwikkelen, Management, Management Skills, Time Management

Effectieve Meetings plannen en houdenVergaderen. Door sommigen als een ware kunst bedreven, door menigeen verafschuwd. Om de simpele reden dat vergaderingen in meer dan 50% van de gevallen worden ervaren als pure tijdverspilling.

Hoeveel van uw tijd besteed u aan vergaderen?
En weet u hoeveel kosten, d.w.z. vooral salariskosten, er worden uit gegeven aan vergaderen binnen uw onderneming?

Mensen kunnen verstrikt raken in nog meer vergaderingen, langere vergaderingen en slechtere vergaderingen. En dat is nog maar het begin. Vergaderingen kunnen het moreel negatief beïnvloeden en de ontwikkeling van het team tegenwerken.
Veel organisaties kampen met dit vergaderprobleem.

Wat is vergaderen voor u?
Lang bij elkaar zitten en praten over actuele onderwerpen? Discussies voeren en meningen uitwisselen?
Veel mensen krijgen na verloop van tijd een beetje een hekel aan vergaderen. Er wordt te lang vergaderd, te vaak en er komt te weinig uit.

Vergaderingen kunnen ook zinvol en leuk zijn: snel, leerzaam en met goede eindresultaten.
Alle deelnemers aan de vergadering moeten dan wel dezelfde regels aanhouden en met dezelfde bedoelingen deelnemen.

U kunt vergaderen met verschillende doelen. Afhankelijk van het doel heeft een vergadering een ideale vorm en een bepaald soort voorzitter. De diverse vergadervormen komt u overigens vaak tegen in één vergadering.
Dat maakt het daarom best wel lastig, om goede en effectieve meetings te hebben.


Nu het goede nieuws: U wilt hierin verbetering bereiken?
Maak dan kennis met het eBook: "Het Plannen en houden van effectieve meetings"

Hiermee leert u hoe u uiterst effectieve vergaderingen kunt voorbereiden en kunt houden. Hiermee stijgt u ver uit boven de plaag van middelmatigheid in vergaderen en gaat u doen waarvoor een vergadering eigenlijk voor bedoeld is; iets bereiken!

Download het GRATIS eBook: Het plannen en houden van effectieve meetings.
Een 40 pagina’s eBook met een hoog praktisch gehalte.

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

LMI Nederland Blog

Het LMI Nederland blog behandelt alles dat te maken heeft met effectief leiderschap en management. 

Daarnaast zijn wij ook op de volgende sociale media actief:

  LMI Nederland Facebook      Twitter LMI Nederland

Inschrijven email

Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen