HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
LMI Nederland Blog

Hoe zorg ik dat ik minder werk?

Enige tijd geleden gaf een topmanager bij een klant mij aan dat hij een normale werkweek wilde, want hij maakte werkweken van zo’n 70 uur. Dat was zijn uitdaging terwijl hij het LMI Effectieve Persoonlijke Productiviteit (EPP) programma doorliep. Misschien wil jij dat ook wel, dus
Gepost door LMI Nederland op 08 augustus 2016 13:37:05
Bookmark and Share

Tags: 2016, Algemeen, Doelen stellen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Management, Management Skills, Persoonlijk Leiderschap, Time Management
Hoe pak je dat dan aan?

LMI Blog Minder werken
  1. Krijg je doel scherp: Hoeveel wil je minder werken en waarom? Wat ga je doen in de tijd die je straks niet meer werkt?

  2. Besluit of je je werk nog wel leuk vindt, of dat je liever een (iets) andere job zou vervullen. Dit betekent niet direct dat dat dan een minder drukke baan zou moeten zijn, maar als je je werk leuk vindt dan voelt het direct al minder druk.

  3. Vervolgens is het zaak dat je een andere kijk krijgt op je werk, waardoor je anders en slimmer gaat werken. Word je bewust van hoe je (onbewust) tegen dingen aankijkt, besluiten neemt en dingen doet. Daar zijn praktische methodes en oefeningen voor die je zonder dat het veel tijd kost in de dagelijkse praktijk kunt meenemen. Dat zijn er helaas teveel om hier te behandelen. Daarom enkele voorbeelden:

    • Zorg dat je een overzicht hebt van wat er moet gebeuren en werk daar doelgericht naar toe. Werk met een actiepuntenlijst met duidelijke prioriteiten.

    • Vaak wordt 80% van het resultaat geboekt in 20% van de tijd! Bepaal welke activiteiten daarvoor zorgen en ga er meer van doen; schrap of delegeer activiteiten die onvoldoende bijdragen. Werk bewust aan de ontwikkeling van jezelf en anderen. Zorg dat je stapje-voor-stapje in de praktijk steeds beter wordt.

  4. Daarna is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat je voor je gevoel nog steeds teveel werkt omdat er gewoon structureel teveel moet gebeuren. Wellicht is het dan handig om de taken op het werk anders te verdelen of misschien zelfs een nieuwe kracht in te huren. Niemand is erbij gebaat als je overspannen thuis komt te zitten!
Overigens heeft bovengenoemde EPP-deelnemer het voor elkaar gekregen dat hij zijn wekelijkse werk in ongeveer 50 uur af kreeg. Dat voelde voor hem goed, maar ook voor zijn werkgever. Een andere werkgever berekende laatst het rendement in geld en kwam uit op 52% in het eerste jaar. In onze ervaring pakt minder werken op deze manier voor alle partijen vrijwel altijd positief uit; reden om dit waar nodig zeker te overwegen.

Mijn vraag aan jou luidt deze week: Hoe goed voel jij je, als je eerlijk bent, bij het aantal uren dat je wekelijks werkt?

Graag tot de volgende blog,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

Effectieve Meetings plannen en houden

Vergaderingen worden in meer dan 50% van de gevallen ervaren als pure tijdverspilling. Dat kan effectiever!
Gepost door LMI Nederland op 11 augustus 2014 21:58:54
Bookmark and Share

Tags: Effectief Vergaderen, Leiderschap Ontwikkelen, Management, Management Skills, Time Management

Effectieve Meetings plannen en houdenVergaderen. Door sommigen als een ware kunst bedreven, door menigeen verafschuwd. Om de simpele reden dat vergaderingen in meer dan 50% van de gevallen worden ervaren als pure tijdverspilling.

Hoeveel van uw tijd besteed u aan vergaderen?
En weet u hoeveel kosten, d.w.z. vooral salariskosten, er worden uit gegeven aan vergaderen binnen uw onderneming?

Mensen kunnen verstrikt raken in nog meer vergaderingen, langere vergaderingen en slechtere vergaderingen. En dat is nog maar het begin. Vergaderingen kunnen het moreel negatief beïnvloeden en de ontwikkeling van het team tegenwerken.
Veel organisaties kampen met dit vergaderprobleem.

Wat is vergaderen voor u?
Lang bij elkaar zitten en praten over actuele onderwerpen? Discussies voeren en meningen uitwisselen?
Veel mensen krijgen na verloop van tijd een beetje een hekel aan vergaderen. Er wordt te lang vergaderd, te vaak en er komt te weinig uit.

Vergaderingen kunnen ook zinvol en leuk zijn: snel, leerzaam en met goede eindresultaten.
Alle deelnemers aan de vergadering moeten dan wel dezelfde regels aanhouden en met dezelfde bedoelingen deelnemen.

U kunt vergaderen met verschillende doelen. Afhankelijk van het doel heeft een vergadering een ideale vorm en een bepaald soort voorzitter. De diverse vergadervormen komt u overigens vaak tegen in één vergadering.
Dat maakt het daarom best wel lastig, om goede en effectieve meetings te hebben.


Nu het goede nieuws: U wilt hierin verbetering bereiken?
Maak dan kennis met het eBook: "Het Plannen en houden van effectieve meetings"

Hiermee leert u hoe u uiterst effectieve vergaderingen kunt voorbereiden en kunt houden. Hiermee stijgt u ver uit boven de plaag van middelmatigheid in vergaderen en gaat u doen waarvoor een vergadering eigenlijk voor bedoeld is; iets bereiken!

Download het GRATIS eBook: Het plannen en houden van effectieve meetings.
Een 40 pagina’s eBook met een hoog praktisch gehalte.

 

Blogitem heeft 0 opmerkingen. Klik hier om de opmerkingen te openen

LMI Nederland Blog

Het LMI Nederland blog behandelt alles dat te maken heeft met effectief leiderschap en management. 

Daarnaast zijn wij ook op de volgende sociale media actief:

  LMI Nederland Facebook      Twitter LMI Nederland

Inschrijven email

Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen