Hoe ontwikkel je positief denken?
HomeContactSitemapStel in als favoriet
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Zoek op de website
LMI Nederland Blog
Hoe ontwikkel je positief denken?
De kracht van positief denken wordt alom geroemd. De voordelen van positief denken zijn duidelijk: Je voelt je prettiger en ook anderen hebben je graag om zich heen en zijn (eerder) bereid om iets voor je te doen. Zo trek je ook positieve resultaten aan.
Gepost door LMI Nederland op 23 maart 2016 23:04:02
Bookmark and Share

Tags: 2016, Algemeen, Effectief Leiderschap, Effectief Vergaderen, Leadership Management, Leiderschap Ontwikkelen, Leiderschap Stimuleren, Management, Management Skills, Persoonlijk Leiderschap
Verschillende niveaus
Vorige week heb je in mijn blog kunnen lezen dat er diverse niveaus van positief denken zijn. Het niveau waarop je denkt geeft aan hoe ontwikkeld je bent; hoe meer je ontwikkeld bent, hoe positiever je denkt. Deels is dit bij geboorte al bepaald en daarna kun je het zelf verder ontwikkelen of teniet (laten) doen. Personen en omstandigheden zijn daarbij ook van belang. Positief denken wordt bepaald door wat je BENT en niet om wat je hebt of doet!

LMI Blog Hoe ontwikkel je positief denken
Concrete ontwikkelstappen
Er zijn, ook in dit geval, vele wegen die naar Rome leiden. Bepaalde wegen zijn sneller of beter te bereizen. Wat comfortabel reist hangt met name af van wat voor jou passend of comfortabel voelt. Deze en volgende week zal ik er twee bespreken.

Loslaten
Van nature dacht ik zelf gelukkig al redelijk positief, maar het kan altijd beter, toch? De methode die ik zelf nu continu gebruik is die van ‘loslaten’. De onderliggende gedachte is dat je je aan van alles en nog wat hecht: Aan je ideeën, aan je werk, aan je hobbies, aan je auto, aan geliefden, etcetera. De kunst van het ‘loslaten’ is dan om ervoor te zorgen dat je er niet (krampachtig) aan vasthoudt, maar het accepteert en waardeert om wat het IS. Daardoor neemt stress af, zit je lekkerder in je vel en denk je steeds positiever.

Een voorbeeld
Een jongen wil verkering met een meisje. In plaats van hiervan een ‘heilig moeten’ te maken denkt hij “Het is mooi als het gebeurt, maar als het niet gebeurt is ze nog steeds heel lief”. Zo laat hij het los, vergroot zijn kansen, en bespaart zichzelf veel stress. 

Het gaat te ver om de techniek van het loslaten volledig in deze blog te beschrijven. Een boek dat dit uitstekend beschrijft is het het boek “Letting Go” door dr. David Hawkins. Helaas is dit alleen Engelstalig verkrijgbaar, maar wel ook als audioboek. 

Mijn vraag van de week: Waaraan houd jij zoveel vast dat je het beter kunt loslaten?

Graag tot volgende week,
Edwin Hoek

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?
Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.

COMMENTAAR

NIEUW COMMENTAAR
Naam
Email
Website URL (Optioneel)
Commentaar
LMI Nederland Blog

Het LMI Nederland blog behandelt alles dat te maken heeft met effectief leiderschap en management. 

Daarnaast zijn wij ook op de volgende sociale media actief:

  LMI Nederland Facebook      Twitter LMI Nederland

Inschrijven email

Wilt u op de hoogte gehouden worden als er een nieuw artikel wordt gepubliceerd?
Meld u dan hier aan.
E-Mail

Blog Onderwerpen